C# – Sınıflar

28 Aralık 1992 yılında Erzurum’da doğdum. İlköğretim ve ortaöğretimimi 2000-2012 yıllarında Kocaeli'de; yükseköğretimimi de 2013-2018 yıllarında Sakarya üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünde tamamladım. Şu an Intertech'te yazılım uzmanı olarak çalışmaktayım.

Bir cevap yazın

Comment as a guest.

  1. Merhaba,
    Aşağıdaki satırda {0} ifadesi ne için kullanılmaktadır?
    Console.WriteLine(“Öğrencinin Adı:{0}”, AdSoyad);

    1. Buradaki {0} ifadesi aslinda bir degisken icin yer tutucu vazifesi gorur. Ve bu degisken ” “(cift tirnak) tan sonra gelen degiskene tahsis edilir. bu ornekte cift tirnaktan sonra tek bir degisken gelir: AdSoyad. ve 0 bu degiskeni temsil eder. Bu satirda birden fazla degiken de yer alabilir. Ornegin;
      Console.WriteLine(“Öğrencinin Adı:{0}, Öğrencinin Numarası:{1}, Öğrencinin Sınıfı:{2}”, AdSoyad, Sinif , Numara); burada AdSoyad 1. degisken, Sinif 2. degisken ve Numara ise 3. degiskendir. Bu degiskenler kendilerine tahsis edilen alanlara atanirlar. ve bu siralama ile belirlenir. Bilgisayar dunyasinda siralama 0 dan baslar. Dolayisiyla 0. degisken= AdSoyad; 1. degisken=Sinif ve 2. degisken ise= Numarayi ifade eder.

  2. çok iyi bir makale olmuş resmen tecrübe akıyor .
    yalnız bir şey takıldı kafama new string(-.30) ile tam olarak ne yaptınız ne yaptınız derken çıktısını gördüm ama açıklayabilir misiniz?

    1. Teşekkürler. String sınıfından nesne yaratırken kullanabileceğimiz yapıcı metotlar bulunmaktadır. Bu yapıcı metotlardan biri de;

      public String(char c, int count);

      Bu yapıcı metot sayesinde birinci parametrede gönderilen bir karakteri, ikinci parametrede belirtilen sayı adedince tekrarlatıp bir string oluşturabilmekteyiz. new string(‘-‘, 30) ile pratik bir şekilde 30 tane ‘-‘ karakterinin birleştirilmesiyle oluşan yeni bir string oluşturmuş olduk.

Sliding Sidebar